Kycklingsliders med chilidipp och tomatsalsa

Receptkreatör:

slidersSupergoda små grillade kycklingburgare gjorda på kycklingfärs och srirachasås. Serveras med smakrik och krämig chilimajonnäs och fräsch tomatsalsa. En fullträff på grillfesten.

För: 16 st sliders

Ingredienser
500 g kycklingfärs
1 tsk salt
1 tsk srirachasås
2 äggulor
2 msk färsk persilja
1 dl Arla Köket® vispgrädde

Chilidipp:
2 grön chilipeppar
1 schalottenlök
2 msk gari, inlagd ingefära
1 dl majonnäs
1 tsk srirachasås
2 msk chilisås
pressad saft av 1 lime

Tomatsalsa:
4 tomater
1 rödlök
½ dl hackad färsk koriander
½ dl olivolja
1 krm salt
½ krm peppar
4 skivor Castello® Burger Cheddar
½ tsk chiliflakes
blad av sallad
16 små hamburgerbröd

Gör så här:
Blanda kycklingfärsen med saltet. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet.
Forma 16 små burgare.
Kärna ur chilin och skala löken. Hacka chili, lök och ingefära fint. Blanda med majonnäs och övriga ingredienser.
Skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken. Blanda med tomater, koriander, olivolja, salt och peppar.
Skär ostskivorna i 16 bitar. Grilla burgarna ca 1 min. Vänd dem och lägg en ostskiva på varje på burgarna och låt smälta. Strö över chiliflakes.
Grilla bröden och lägg ihop med, chilimajonnäs, burgare, salladsblad och tomatsalsa emellan.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly