Lamm med limeaioli

Receptkreatör:

lammfilelimeaioliLjuvlig lammytterfilé blir till en underbar måltid serverad med en klick hemgjord, uppfriskande aioli med lime och färska örter som krämigt tillbehör.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g lammytterfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv

Limeaioli:
1 äggula
1/2 tsk dijonsenap
1/2 tsk honung
1/2 dl Arla® Smör-&rapsolja oliv
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och saft av 1/2 lime
1/2 dl hackade färska blandade örter
1 tsk flingsalt

Gör så här:
Salta och peppra köttet. Stek det runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna 8–10 min. Lägg köttet på en skärbräda och låt vila ca 5 min.

Rör ihop äggula, senap och honung i en skål. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, lime och hackade örter. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på ett fat. Ringla över aiolin och strö över flingsalt. Servera med sallad och bröd

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly