Lamm med vitlök och getostkräm

Receptkreatör:

LammvitlökSvenskt lamm är otroligt gott. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.

För: 4 personer

Ingredienser:
500 g lammytterfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
4 vitlökar
10 kvistar färsk timjan
4 kvistar färsk rosmarin

Ostkräm:
200 g getost
1 dl Arla Köket® matyoghurt
1 ask krasse

Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja.
Dela vitlökarna i halvor. Blanda med 1 msk smör-&rapsolja, timjan och rosmarin. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med köttet. Tillaga i mitten av ugnen tills köttets innertemperatur är 58°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min.

Mixa osten med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse. Skär köttet i skivor och servera med ostkräm och vitlök.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly