Lammfärsbiffar med franska örter

Receptkreatör:

lammfarsbiffarGoda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Passar extra bra med ugnsstekta grönsaker och örtig sås.

För: 4 personer

Ingredienser
400 g lammfärs
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl Arla Köket® gräddmjölk
2 tsk Arla® Svenskt Smör

Sås:
2 dl Arla Köket® gräddmjölk
1 msk vetemjöl
½ msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
½ tsk franska örter

Ugnsstekta rotfrukter:
1 kg blandade rotfrukter t ex potatis, palsternacka, morot, rödlök
2 tsk Arla® Svenskt Smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Smält
smöret i en långpanna i ugnen. Lägg i rotfrukter och örtkrydda. Rör om och stek i mitten av
ugnen ca 30 min. Blanda färs, salt, peppar, örtkrydda, vitlök och gräddmjölk. Forma 8 biffar och
stek dem i smör i en stekpanna. Ta upp biffarna och håll dem varma. Vispa ihop gräddmjölk, mjöl,
fond, soja och örtkrydda i pannan. Koka upp och låt koka på svag värme 3-5 min.

Serveringsförslag:
Servera biffarna med sås och rotfrukter.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly