Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Receptkreatör:

lammkotlettLåt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!

Antal portioner: 4 personer

Ingredienser:

500 g lammkotletter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ingefära- och vitlökssmör:
75 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1 bit färsk ingefära, ca 2 cm
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk rosmarin
½ tsk flytande honung

Gröna linser:
250 g frysta sojabönor
1 burk kokta gröna linser, ca 400 g
1 gul lök
2 msk Arla® Svenskt Smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:

Börja med smöret. Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop alla ingredienser.

Tina bönorna. Skölj linserna och låt rinna av. Skala och strimla löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Blanda ner linser och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.

Salta, peppra och stek kotletterna i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera med linserna och smöret.lammkotlett

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly