Långstekt fläskkarré med äpple och kanel

Receptkreatör:

flaskkarreLjuvlig fläskkarré som sköter sig själv i ugnen. Det långstekta köttet får smak från kanel och fänkål och smakar gott med kokt potatis till.

För: 6 personer

Ingredienser
1 kg benfri fläskkarré
1½ msk flingsalt
1 tsk svartpeppar
1 msk hela fänkålsfrön
2 krm malen kanel
1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet
12 schalottenlökar
3 äpplen
1½ dl konc JO® äpple
2 dl vatten
2 msk honung
4 kanelstänger

Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Blanda salt, peppar, fänkålsfrön och kanel med smör-&rapsolja. Pensla på köttet och lägg i en ugnssäker form. Skala löken. Dela och kärna ur äpplena. Rör ihop juice, vatten och honung. Häll det runt köttet. Lägg lök, äpple och kanelstänger i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 3 tim. Höj värmen till 225° och stek ytterligare ca 15 min. Skiva köttet och servera med äpple, lök, sky och t ex kokt eller pressad potatis.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly