Lasagne della Mama

Receptkreatör:

lasagnedellamamaFör: 4 personer

Ingredienser:
2 pkt färska lasagneplattor (ca 500 g)
1 dl riven parmesan

Taleggiosås
60 g smör
60 g vetemjöl
7,5 dl mjölk
200 g taleggioost
1 krm muskotnöt
salt och peppar

Svampsås
500 g fryst Karljohansvamp
20 g smör
½ dl vitt vin
1 dl grädde
2 kvistar bladpersilja, bara blad
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.

Taleggiosås
1. Smält smöret i en kastrull med höga kanter, häll i mjölet.
2. Rör om tills att du får en slätare konsistens.
3. Häll i mjölken och koka på svag värme tills att såsen har tjocknat lite.
4. Skär taleggion i mindre bitar (spara undan några bitar till senare) och blanda i kastrullen. Rör tills att osten har smält.
5. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Svampsås
1. Fräs svamparna i smöret på medelvärme. Salta och peppra.
2. När vattnet ur svamparna nästan har kokat bort, häll i vinet och låt koka in.
3. Tillsätt grädden och låt koka en stund.
4. Finhacka persilja.
5. Smaka av såsen med persilja, salt och peppar.

Lasagne
1. Häll lite taleggiosås på botten av en ugnsplåt med höga kanter.
2. Lägg på ett lager lasagneplattor.
3. Häll på lite av svampsåsen, några skedar taleggiosås och riven parmesan.
4. Gör flera lager och avsluta med svampsås, taleggiosås och ostbitarna du sparat undan.
5. Grädda i 20–25 minuter.

Om receptkreatören

Jag som står bakom Al Dente heter Samantha Santambrogio–Öberg och är född och uppvuxen i Milano. När jag flyttade till Sverige ville jag bli hemmafru, och det blev jag också. Men för att sätta krydda på tillvaron började jag hålla matlagningskurser som fritidssysselsättning. Numera är det mitt jobb och jag älskar det! Varje kväll träffar jag trevliga människor och tillsammans lagar vi mat. Stämningen i köket är lagom högljudd och familjär. Precis som hemma i Italien. I våras gav jag ut min första kokbok och jag är även ansvarig utgivare för matmagasinet Al Dente, den enda tidningen i Sverige som bara skriver om italiensk mat och vin. I Al Dente hittar man gedigna basrecept, festmåltider, söta desserter och massa av pasta.
Dela med dina vänner
Print Friendly