Lavendelkyckling

Receptkreatör:

LavendelkycklingDoft och smak av Provence. Lavendelblommorna kan ha olika styrka, smaka dig fram.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g kycklingbröstfilé
Arla® Svenskt Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 dl Arla Köket® vispgrädde
1/2 tärning hönsbuljong
1 krm lavendelblommor färska eller torkade
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 dl pinjenötter
1/2 dl grovhackad färsk persilja
750 g potatis, gärna färskpotatis

Gör så här:
Börja med att tvätta och koka potatisen.

Skär varje kycklingfiléerna i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör, salta och peppra. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, buljongtärning, lavendel, vitlök och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min.

Rosta ev pinjenötterna och strö över dem,citronskal och persilja. Servera med potatis.

Serveringsförslag:
Servera med kokta linser.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly