Lax med blomkål och löjrom

Receptkreatör:

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis.

Antal portioner: 6

Ingredienser

400 g laxloin, t ex salmalax
½ blomkålshuvud
½ dl plockad färsk dill
60 g löjrom
rivet skal av 1 citron
1 krm svartpeppar
2 msk saltrostade solroskärnor

Wasabikräm:
2 dl Arla Köket® crème fraiche
2 tsk wasabipasta

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.

Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten. Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål. Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly