Laxpaj med spenat

Receptkreatör:

laxpajspenatEn festlig och smakrik paj som passar fint som picknick eller på buffén. Servera gärna en fräsch sallad med gröna blad och en god dressing till.

För: 8 personer

Ingredienser:
75 g Arla® Svenskt Smör
2 dl vetemjöl
¾ dl Arla Köket Kesella® kvarg
2 msk vatten

Fyllning
300 g laxfilé
1 liten purjolök
1 msk Arla® Svenskt Smör
100 g babyspenat
1 rivet skal av citron
3 ägg
3 dl Arla Köket® gräddmjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven Arla® Svecia

Gör så här:
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Skär laxen i små bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm stora skivor. Fräs purjolöken i smör i en panna. Tillsätt spenat och fortsätt fräsa tills spenaten är mjuk och glansig. Vänd ner citronskalet. Fördela lax och spenatfräs i pajskalet. Vispa samman, ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Häll det i pajskalet och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly