Nizzasallad med kall sås

Receptkreatör:

NizzasalladEn klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.

För: 4 personer

Ingredienser
4 färskpotatisar
250 g färsk haricots verts
1/2 rödlök
2 tomater
4 dl sallad
2 kokta ägg
400 g tonfisk i olja
1 burk sardellfiléer
20 svarta oliver

Sås:
2 dl Arla® gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad färsk gräslök
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här:
Koka potatisen, låt svalna. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min. Koka
haricots verts och spola dem kalla. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela
salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor. Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3
msk av oljan. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk,
sardeller och oliver. Ringla över lite av såsen.

Serveringsförslag:
Servera såsen till.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly