Nötpanerad lax med zucchinitagliatelle

Receptkreatör:

7c4bd3b5-56c7-4b25-9b38-8aca03f4f83cHyvlad och lättkokt zucchini är ett fräscht alternativ till pasta och ett gott tillbehör till lax i ugn toppad med nötter.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
½ dl hackade hasselnötter
3 dl Arla Köket® vispgrädde
rivet skal och saft av ½ citroner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl Kvibille® cheddar riven
700 g zucchini

Gör så här:
Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna. Blanda grädde, rivet skal av citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken. Tillaga i mitten av ugnen 10–15 min.
Hyvla zucchinin i tunna skivor och smaksätt med pressad saft av citron och olivolja. Servera laxen med bulgur och zucchini.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly