Nudelsallad med chili och spenat

Receptkreatör:

nudelsalladchilispenatLättlagad nudelsallad med gurka och babyspenat i en härlig blandning av asiatiska smaker och med lite sting av chili. Gott tillbehör till kött eller kyckling.

För: 4 personer

Ingredienser
100 g glasnudlar
½ tsk salt
1 msk flytande honung
rivet skal och saft av lime
2 msk rostade sesamfrön
2 salladslökar
½ urkärnad röd chili
½ gurka
½ liter babyspenat
½ dl hackad malen koriander

Till servering
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet ingefära&chili

Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl dem i kallt vatten och blanda med salt, honung, lime och sesamfrön. Skiva salladslök och chili tunt. Hyvla gurkan på längden. Varva alla ingredienser i skålar. Servera med crème fraiche. Gott till grillat kött eller kyckling.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly