Ostsnurror

Receptkreatör:

ostsnurrorSätt snurr på smördegen med ett lager smakrik ost emellan. En stund i ugnen och snurrorna blir krispiga snacks till drinken, charkbrickan eller soppan. Krydda gärna med finhackade örter, rivet citronskal eller chili för extra smak.

För: 18 st

Ingredienser:
2 smördegsplattor
2 dl Arla Präst®, riven
1 ägg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tina smördegsplattorna ca 10 min. Lägg dem på en mjölad skärbräda.
3. Pensla en platta med uppvispat ägg. Strö över 1/4 av osten. Tryck till försiktigt. Vänd och pensla med ägg, strö över 1/4 av osten. Tryck till. Upprepa med den andra plattan.
4. Skär plattorna på tvären i ca 2 cm breda stänger. Dra ut stängerna till dubbel längd och vrid till spiraler.
5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills stängerna har en gyllenbrun färg. Låt svalna på galler.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly