Oxfilé med parmaflarn

Receptkreatör:

oxfileparmachipsKlassisk festrätt i ny tappning! Det läckra parmaflarnet är både snyggt och gott!

För: 8 personer

Ingredienser:
1¼ kg oxfilé
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Arla® Svenskt Smör
2 små rödlökar
4 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk torkad dragon
½ dl hackad färsk persilja
1 dl vitt vin
salt och peppar
8 skivor parmaskinka

Hasselnötspotatis:
800 g små delikatesspotatis
1½ dl hasselnötter
2 msk Arla® Svenskt Smör
1 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna. Skär köttet i 4 tjocka skivor och dela dem på mitten. Salta och peppra. Bryn hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Skala och klyfta löken, fräs den halvmjuk i smör på svag värme. Hit kan man förbereda.

Sätt ugnen på 175°. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, 10–12 min (rosa kött). Blanda crème fraiche, vinäger, örter och vitt vin i en kastrull. Koka upp och lägg ner löken. Servera oxfilén med såsen och hasselnötspotatis, toppa med parmaflarn och persilja.

Hasselnötspotatis: Sätt ugnen på 175°. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret. Salta och strö över nötterna. Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min. Rör om några gånger under tillagningen.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly