Oxfilé med persiljebearnaise

Receptkreatör:

oxfilepersiljebeaOxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.

För: 8 personer

Ingredienser:
8 skivor oxfilé
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
Arla® Svenskt Smör
200 g grillad marinerad paprika
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl extralagrad Kvibille® cheddar riven
2 dl hackad bladpersilja
500 g körsbärstomater
4 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk torkad dragon
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar. Blanda paprika, vitlök, ost och hälften av persiljan. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 225°. Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna bredvid. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 15 min (rosa kött).

Blanda crème fraiche, vinäger, dragon, salt, peppar och resten av persiljan i en kastrull och koka upp. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly