Oxfilé med spanska smaker

Receptkreatör:

spanskoxfileSuperläcker festrätt med oxfilé där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.

För: 8 personer

Ingredienser
1⅕ kg oxfilé i bit
2 tsk salt
2 msk Arla® Svenskt Smör
2 kg blandade rotfrukter
4 dl rödvin
3 msk schalottenlökfond
3 tsk torkad timjan
2 tsk flingsalt

Chilismör:
150 g Arla® Svenskt Smör
2 tsk sambal oelek
2 pressad vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukter och kött i en långpanna. Häll i rödvin och fond. Krydda med timjan. Stek i mitten av ugnen 30–40 min tills köttets innertemperatur är 55–60°.

Rör ihop chilismöret. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret. Sätt ugnen på 250°. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 min. Garnera ev med färsk timjan.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly