Pannacotta med spenat och skaldjur

Receptkreatör:

pannacottaspenatLäcker pannacotta med lyxig topping av hummer, kräftstjärtar eller räkor. Festligt och underbart gott!

För: 8 personer

Ingredienser:
3 gelatinblad
2½ dl Arla Köket® vispgrädde
1 dl hackad och förvälld spenat
1½ dl Arla Köket® matyoghurt
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl skalade blandade skaldjur t ex hummer, räkor, kräftor
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
½ dl hackad färsk persilja

Gör så här:
Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Pressa vattnet ur spenaten. Rör ner spenat, matyoghurt, salt, peppar och vitlök. Häll smeten i 8 formar. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Skär skaldjuren i bitar. Blanda olja, citron, persilja och skaldjur. Låt marinera ca 4 tim. Lägg skaldjuren på pannacottan och servera.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly