Pasta med lax och musslor

Receptkreatör:

fc6d9178-a3d4-497e-a795-a22033411544Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på det här receptet med krämig laxpasta med musslor.

För: 4 personer

Ingredienser

200 g rimmad lax
300 g pasta
1 kg blåmusslor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® Svenskt Smör
Normalsaltat 82%
2 msk vatten
1 msk fiskfond
1 kruka färsk persilja
1 krm svartpeppar
2 äpplen
2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar. Lägg i musslorna och koka under lock 3-4 min. Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen. Hacka persiljebladen. Kärna ur och tärna äpplena. Strimla laxen. Rör ner crème fraiche i musselspadet. Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax. Låt såsen koka ihop några min och häll såsen över pastan

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly