Pasta med viltfärssås och kantareller

Receptkreatör:

viltfarssasVildsvinsfärs med timjan och kantareller gör pastasåsen glamorös.

För: 4 personer

Ingredienser
400 g vildsvinsfärs eller nötfärs
200 g färska kantareller
1 gul lök
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
2 tsk vetemjöl
3 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
½ tsk balsamvinäger
1 tsk konc svartvinbärssaft
1 krm torkad timjan
1 tsk stötta enbär
1 tärning köttbuljong
½ dl hackad färsk timjan

Gör så här:
Ansa svampen och dela de stora i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek svamp och lök i smör i en panna några minuter. Rör ner färsen så att den blir grynig men inte smulig. Stek ca 5 min. Strö över mjölet och tillsätt övriga ingredienser. Rör om ordentligt och låt koka 3-4 min. Strö över timjan och servera med pasta eller potatis.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly