Pavlova med lemoncurd

Receptkreatör:

PavlovaLemoncurdHallonVill du imponera på kalaset, sväng ihop den här supergoda tårtan! Marängen och lemoncurden kan du göra i förväg och sedan lägga ihop med kvarg och bär till servering.

För: 12 bitar

Ingredienser
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 1/2 tsk majsstärkelse

Lemoncurd:
1 1/2 dl pressad citron
250 g Arla® Svenskt Smör
1 dl strösocker
6 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 gelatinblad

Garnering:
250 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
1 ask hallon à 125 g
florsocker
1/2 kruka citronmeliss

Gör så här:

Maräng:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggvitan till ett fast skum.
Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min.
Vänd ner majsstärkelse.
Klicka eller spritsa marängen till en botten, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen direkt till 125°.
Grädda ca 45 min. Låt kallna helt.

Lemoncurd:
Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp citronsaft och 1 dl socker, låt svalna.
Blanda ihop ägg med resten av sockret.
Rör ner äggblandningen i kastrullen med citron och värm till ca 83° under ständig omrörning.
Klicka ner smöret och rör slätt.
Tillsätt gelatinbladet och låt smälta i curden. Låt kallna.

Garnering:
Bred lemon curden på marängbotten.
Klicka på kvarg och toppa med hallon. Pudra över florsocker och garnera med citronmelissblad.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly