Pici al ragù di salsiccia

Receptkreatör: ,

Ingredienser

2 msk olivolja, extravergine
1 msk smör
1 st gul lök(ar)
1 st morot, liten
3 st vitlöksklyfta(or)
4 st salsiccia, ca 300 gram
2 msk rosmarin, finhackad
1 dl rödvin
1 burk(ar) skalade tomater, ca 400 gram
2 msk tomatpuré
salt
300 gram pici, eller annan pasta
svartpeppar, nymalen
Gremolata
1 st citron(er)
1 st vitlöksklyfta(or)
0,5 dl persilja, hackad

Gör så här:
1. Hetta upp olja och smör i en stekgryta. Fräs finhackad lök, morot och hela vitlöksklyftor i några minuter.
2. Dela korvarna på längden och dra av skinnet. Hacka dem grovt och bryn dem (eller köttfärsen). Krydda med rosmarin och rör om.
3. Tillsätt vinet och låt koka in. Häll i grovt hackade tomater och tillsätt tomatpuré. Smaka av med salt och peppar och låt småputtra i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten och rör om då och då.
4. Koka upp rikligt med vatten, salta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen.
5. Borsta citronen under rinnande vatten. Riv skalet och blanda med finhackad vitlök och persilja. Strö gremolatan över pastan.

Dela med dina vänner
Print Friendly