Pilgrimsmusslor asian style

Receptkreatör:

pilgrimsmusslorasianEn varm och riktigt lyxig förrätt med spännande asiatiska smaker.

För: 4 personer

Ingredienser
8 pilgrimsmusslor
salt och peppar
6 brysselkål
1 vitlöksklyfta
1 färsk röd chilipeppar
200 g shiitakesvamp
50 g Arla® Svenskt Smör
3 msk japansk soja
2 msk citronsaft
1 tsk riven färsk ingefära
1 kruka färsk koriander

Gör så här:
Skär av nedersta delen på brysselkålen. Dela kålen i fjärdedelar. Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ur och strimla chilin. Stek svamp och brysselkål i 1 msk av smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och chili. Lägg upp på ett fat och håll varmt. Bryn resterande mängd smör i pannan, smaka av med soja, citronsaft och ingefära. Häll det över svampen. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Stek dem ca 2 min per sida i lite smör i en het panna. Grovhacka koriandern och vänd ner i svampen strax före servering. Servera pilgrimsmusslorna med svampröran.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly