Pizza med cheddar och rosmarin

Receptkreatör:

vegpizzaLättlagad pizza med härlig smak av god ost och knapriga valnötter. Servera gärna pizzan med vackra och goda fikon på toppen.

Ingredienser
1 färdig pizzadeg, ca 400 g
2 dl valnötter
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
200 g Kvibille® cheddar riven
½ msk rosmarin
½ msk flingsalt
4 färska fikon

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på bakplåtspapper på en plåt. Grovhacka valnötterna. Bred kvarg på degen och strö över ost, nötter, rosmarin och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Skär fikonen i tunna klyftor och lägg på pizzan vid servering.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly