Pizza Napoletana

Receptkreatör:

pizzaDetta är den enkla och ursprungliga pizzan från Neapel, som lagats på samma sett vis i flera hundra år.

Antal portioner: 4

Ingredienser:

1 sats pizzadeg med durumvete
1 sats tomatsås till pizza
4 tomater
16 blad färsk basilika
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar
5 dl Arla Familjefavoriter riven ost mozzarella
½ msk flingsalt
Tomatsås till pizza:
1 burk krossade tomater á 400 g
1 gul lök
1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Smör- & rapsolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
1 dl vatten
½ tsk salt
Pizzadeg med durum:
0.3 pkt jäst á 50 g
3 dl kallt vatten
1½ tsk flytande honung
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl special
2 dl durumvetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 275°. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem riktigt tunt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skiva tomaterna. Bred tomatsås på pizzorna och fördela tomaterna och basilikabladen över. Ringla på olja, peppra och strö över osten och salt. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Tomatsås till pizza:

Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen koka ca 30 min. Låt svalna.

Pizzadeg med durum:

  1. Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.
arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly