Pokebowl med lax och kimchiyoghurt

Receptkreatör:

Pokebowl-kimchiyoghurtNjut en bowl maxad med bra fetter, raw grönsaker och chilihetta från kimchiyoghurt. Välj själv om du vill servera med vitt-, fullkorns- eller råris.

För: 4 personer

Ingredienser
400 g laxfilé
2 dl fullkornsris
200 g rödkål
1 morot
½ tsk salt
2 msk sesamfrön
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
65 g babyspenat
250 g tinade sojabönor
4 msk melonkärnor

Kimchikrämen:
1 dl kimchi
2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
2 msk majonnäs

Sojamarinad
2 msk mild olivolja
2 msk ljus japansk soja
1 tsk vit balsamvinäger

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Rör ihop ingredienserna till kimchiyoghurten.
Blanda ingredienserna till sojamarinaden.
Strimla rödkålen fint.
Skala och strimla eller svarva moroten.
Skär laxen kuber. Salta och vänd laxen i sesamfrön.
Stek laxen i en stekpanna i smör-&rapsolja ca 2 min.
Lägg riset i botten på 4 skålar.
Fördela rödkål, spenat, sojabönor och morot på riset och ringla över sojamarinaden.
Lägg på en klick kimchiyoghurt och avsluta med lax och melonkärnor.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly