Polenta med svampröra och tallegiosås

Receptkreatör:

Polenta-med-svampröra-och-Taleggiosås-2För: 4 personer

Ingredienser:

Svampröra
500 g blandad svamp
½ dl vitt vin
2 msk grädde
20 g smör
2 kvistar bladpersilja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Polenta och taleggiosås
4 dl polentamjöl
200 g taleggioost
3 dl grädde
2 tsk salt

Gör så här:

Svampröra
1. Fräs svamparna i smöret. Salta.
2. När vätskan i svampen nästan har kokat bort, häll i vinet. Tillaga i två minuter och häll i grädden, rör om.
3. Finhacka persilja och vitlök och blanda i svampsåsen. Smaka av.

Polenta och taleggiosås
1. Tillaga polentan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Värm grädden utan att den kokar.
3. Ta bort skalet från taleggioosten och dela den i mindre bitar.
4. Häll osten i den varma grädden och låt den smälta.
5. Servera såsen varm till polentan och svampröran.
6. Passar bra till ugnsbakad salsiccia och revbensspjäll.

Om receptkreatören

Jag som står bakom Al Dente heter Samantha Santambrogio–Öberg och är född och uppvuxen i Milano. När jag flyttade till Sverige ville jag bli hemmafru, och det blev jag också. Men för att sätta krydda på tillvaron började jag hålla matlagningskurser som fritidssysselsättning. Numera är det mitt jobb och jag älskar det! Varje kväll träffar jag trevliga människor och tillsammans lagar vi mat. Stämningen i köket är lagom högljudd och familjär. Precis som hemma i Italien. I våras gav jag ut min första kokbok och jag är även ansvarig utgivare för matmagasinet Al Dente, den enda tidningen i Sverige som bara skriver om italiensk mat och vin. I Al Dente hittar man gedigna basrecept, festmåltider, söta desserter och massa av pasta.
Dela med dina vänner
Print Friendly