Rårakor på rotfrukter med varmrökt lax

Receptkreatör:

rarakormedlaxKlassisk svensk mattradition i ny tappning! De här rårakorna får härlig sötma av palsternacka och morot och picklad blomkål ger välkommen syra till.

För: 4 personer

Ingredienser
Rårakor på rotfrukter:
450 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
½ dl Arla® Klarifierat Smör

Picklad blomkål:
½ blomkålshuvuden ca 250 g
½ dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1½ dl vatten
½ dl hackad färsk dill

300 g varmrökt lax
1 dl Arla Köket® grekisk yoghurt

Gör så här:
Skala och riv potatis, morot och palsternacka. Blanda med potatismjöl och salt. Stek små rårakor i smör, ca 2 min på varje sida.

Skär blomkålen i små bitar, ca 1×1 cm stora. Blanda ihop ättika, socker och vatten. Lägg ner blomkålen i lagen och låt dra minst 2 tim.
Häll av blomkålen och vänd ner dillen innan servering.

Toppa varje råraka med en klick yoghurt, picklad blomkål. Servera med varmrökt lax.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly