Ratatouille med lamm

Receptkreatör:

ratatouillelammKlassisk ratatouille men med lamm i grönsaksgrytan blir ett jättegott och mustigt alternativ till vanlig lammstek.

För: 8 personer

Ingredienser
1 kg benfri lammstek
4 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 paprikor i olika färger
600 g aubergine
8 tomater
Arla® Svenskt Smör
4 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
3 tärningar köttbuljong
3 dl Arla Köket® vispgrädde

Gör så här:
Skär köttet i bitar. Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsakerna i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs lök och paprika. Lägg ner alla grönsakerna i grytan. Tillsätt tomatpuré, oregano, buljongtärning och grädde. Låt grytan koka på svag värme ca 30 min. Garnera med färska örtkryddor.

Serveringsförslag:
Servera med kokta stora vita bönor eller potatis.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly