Revbensspjäll med clementin och rosmarin

Receptkreatör:

revbensspjallclementinSaftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.

För: 4 personer

Ingredienser
1½ kg kamben
1 liter vatten
3 tärningar köttbuljong

Clementinkräm:
2 dl Arla Köket® smetana
smetana 42%
saften av 2 clementiner

Marinad:
3 msk Arla® Smör-&rapsolja
rivet skal av 2 clementiner
1 tsk kinesisk soja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
½ tsk salt

Gör så här:
Dela spjällen så att de får plats i en kastrull. Häll på vatten så det täcker och lägg i buljongtärningarna. Koka spjällen ca 1 tim. Ta upp dem, låt rinna av och svalna.

Sätt ugnen på 250°.

Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Skär spjällen i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.

Rör ihop smetana med saften av clementinerna. Servera till spjällen och bakad potatis.

Tips:
Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly