Revbensspjäll med persikosallad

Receptkreatör:

RevbensspjallTunna revbensspjäll läggs i rökig marinad, tillagas i ugnen och får sedan färg på grillen. En lite söt sallad med persika passar bra till.

För: 4 personer

Ingredienser:
1½ kg tunnskurna revbensspjäll

Marinad:
1 msk chipotlepasta
2 msk tomatketchup
2 msk rödvinsvinäger
2 msk farinsocker
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 msk kinesisk soja
½ tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor

Persikosallad:
2 persikor
½ silverlök
1 knippe rädisor
½ gurka
50 g valnötter
70 g babyspenat
150 g Castello® Blue
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
½ tsk salt
½ krm peppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg spjällen på en plåt, gärna med bakplåtspapper. Bred över marinaden och låt stå och dra ca 2 tim.
Sätt ugnen på 150°. Täck ev plåten och tillaga spjällen i ugnen 1 tim. Hit kan du förbereda.

Skär persikorna i klyftor. Skala löken. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna. Skär eller dela osten i bitar. Lägg spenaten på ett fat. Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och ringla över grönsakerna. Lägg på persikor och ost och strö över valnötterna.
Skär spjällen i portionsbitar och grilla över glöd, 3-5 min på varje sida. Servera med persikosalladen.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly