Risotto med trattkantareller

Receptkreatör:

svamprisottoDet doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.

För: 4 personer

Ingredienser:
1 gul lök
100 g rotselleri
Arla® Svenskt Smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk vilt- och kantarellfond
½ dl torrt vitt vin
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 msk rumstempererat Arla® Svenskt Smör
2 dl riven lagrad Arla Präst®
1 krm svartpeppar
2 msk hackad färsk gräslök

Gör så här:
Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.

Serveringsförslag:
Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly