Rödbetor med getost och pinjenötter

Receptkreatör:

rödbetorchevreRödbetor passar fantastiskt bra ihop med krämiga getost och söt honung. Strö över rostade pinjenötter och pepprig rucola och njut!

Antal portioner: 4 personer

Ingredienser

750 g färdigkokta rödbetor
150 g Castello®White with goats milk
½ tsk flingsalt
5 msk pinjenötter
65 g rucola
2 msk smält honung
1 surdegsbaguette

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela rödbetorna i mindre bitar och fördela i en ugnsfast form. Bryt över bitar av osten och strö över saltet.
  3. Tillaga i mitten av ugnen tills osten smält något och fått lite färg, 3-5 min.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Strö pinjenötterna över rödbetorna. Lägg på rucola och ringla över honungen.
  5. Servera med ett gott bröd.
arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly