Rödingfilé Moscovit

Receptkreatör:

moscovit-squareFör: 4 personer

4 rödingfiléer á ca 160 g
8 vita sparrisar

Vitvinssås med vodka
2 dl stark fiskfond
4 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
80 g osaltat smör
Salt och nymalen vitpeppar
6 cl vodka

Tillagning
Koka ihop vin, fond och grädde tills ca hälften återstår. Vispa ner det rumsvarma smöret klickvis. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar och tillsätt vodkan.
Håll såsen varm, men den får inte koka efter detta!
Koka sparrisen i lätt saltat vatten tills den är mjuk.

Servering
Pochera fisken i saltat vatten med lite smör i, i ca 3 minuter.
Servera på varma tallrikar, fisk, sparris och sås, garnera med t.ex. dill eller körvel och servera med pressad potatis.

Ulf Wagner, född 1955, var först i Göteborg med att år 1989 få en stjärna i Guide Michelin när han drev The Place. Ulf jobbade då tillsammans med Leif Mannerström på Sjömagasinet som källarmästare och har därefter även verkat som krögare på både Fiskekrogen och Basement. Han har blivit korad till Sveriges bäste sommelier och syns ofta i TV där han bland annat försett Stjärnorna på slottet med mat och dryck. Idag leder Ulf verksamheten på Sjömagasinet i Göteborg, en av stadens absoluta topprestauranger. De svenska köken har fostrat många duktiga kockar och Sverige kan skryta med flera verkligt duktiga. Däribland finner vi Ulf Wagner som dessutom är mycket kunnig inom kombinationen mat och dryck. Eller egentligen den viktiga treenigheten. Den goda maten med den passande drycken och icke minst atmosfären som förgyller måltiden. Kan det bli bättre? Här finner du några av Ulf Wagners läckra recept.
Dela med dina vänner
Print Friendly