Rosmarinkyckling med bacon

Receptkreatör:

rosmarinkycklingKycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.

För: 4 personer

Ingredienser:
600 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
140 g bacon
Arla® Svenskt Smör
1 purjolök
2 dl Arla® vispgrädde
färsk rosmarin kvist

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar
och hälften av saltet. Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem. Rulla en baconskiva runt
varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt.

Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka
ihop ca 5 min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen
ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly