Rostad potatis med solrosfrön och marinerad fläskfilé

Receptkreatör:

rostadpotatisSmå delikatesspotatisar rostas tillsammans med rosmarin. Solrosfrön får vara med mot slutet. Perfekt tillsammans med grillad fläskfilé med smak av honung, vitlök och chili. Marinera fläskfilén över natten innan du lägger den på grillen. Servera med grillad mango och en syrlig grillsås med smak av chili och lime.
fläskfilemango
För: 8 personer

Ingredienser
Rostad potatis

1½ kg delikatesspotatis
2 krukor färsk rosmarin
4 msk Arla® Smör-&rapsolja oliv
½ msk flingsalt
2 krm svartpeppar
1 dl solroskärnor

Marinerad fläskfilé
1000 g fläskfilé
2 dl soja
4 msk Arla® Smör-&rapsolja
4 msk flytande honung
2 hackad vitlöksklyftor
2 skivad röd chili
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 mango
2 lime
2 röd chili
4 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 dl hackad färsk koriander
salt och peppar

Gör den rostade potatisen så här:
Sätt ugnen på 225°. Tvätta och skiva potatisen tunt. Plocka rosmarinkvistarna. Lägg potatis och rosmarin i en ugnssäker form. Tillsätt smör-&rapsolja, salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min.

Gör den marinerade fläskfilén så här:
Putsa fläskfilén. Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Låt fläskfilén ligga i marinaden minst 4 tim, gärna över natten. Salta och peppra köttet, grilla ca 8 min på varje sida. Dela mangon och skär bort kärnan. Dela lime och chili. Grilla mango, lime och chili samtidigt som fläskfilén. Blanda den pressade saften från den grillade limen med matyoghurt. Strimla den grillade chilin. Blanda matyoghurten med chili och koriander, smaka av med salt och peppar. Servera fläskfilén med den grillad mangon, såsen, de rostade potatisarna med solrosfrön och en sallad.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly