Rotsakschips med tryffel – & citrusmajonnäs

Receptkreatör:

chips-squareFör: 4 personer

2 stora rödbetor
2-3 stora palsternackor

Tryffel- & citrusmajonnäs
2 dl tryffelolja
2 dl olivolja
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
1 citron

Rotsakschips:
Skala och skiva rotsakerna tunt med en mandolin. Strö ut skivorna på plåtar med bakplåtspapper. Salta därefter lätt för att sedan låta dem torka i ugnen under cirka 2-3 timmar på 125 grader eller
tills de är helt spröda och krispiga.

Tryffel- & citrusmajonnäs:
Vispa äggulorna och häll därefter mycket försiktigt på några droppar av oljan så att blandningen (emulsionen) binder. Häll därefter sakta på mer och mer olja samtidigt som emulsionen vispas. Smaka av med dijonsenap, salt, vitpeppar och citronsaft.

Om receptkreatören

Andreas Kjörling är prisbelönt författare och sommelier. Hans karriär i gastronomins värld började för 20 år sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än ett decennium bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent. Sedan författardebuten 2004 har Andreas rest vinvärlden runt och skaffat sig inte bara stora kunskaper men också många intressanta historier. Andreas Kjörling har tidigare skrivet Det Italienska Vinet, En handbok vin, Det sydafrikanska vinet, Vin Kunskap ger mersmak och Champagne – Kunskap ger mersmak. Både Det italienska vinet och Champagne – kunskap ger mersmak nominerades till World Gourmand Cookbook Award. Champagneboken vann dessutom silver i kategorin Bästa franska vinbok i den internationella finalen i Paris 2013. » Besök Kjörlingwine.com
Dela med dina vänner
Print Friendly