Rumpstek med vitlök och örter

Receptkreatör:

garlic-herb-steakFör: 8 personer

Ingredienser

Rub
2 tsk malen svartpeppar
4 tsk korianderfrön
1 tsk torkade chiliflakes
6 st vitlöksklyftor
4 timjankvistar
4 rosmarinkvistar samt ett par kvistar till för att använda som pensel.
2 kg rumpstek alt. flankstek.

Gör så här:
1. Plocka bladen från rosmarinen och timjan.
2. Lägg bladen samt kryddor och vitlösklyftor i en mortel och mortla till en pasta.
3. Massera in köttet med rubben och låt marinera minst en halvtimme.
4. Grilla snabbt över väldigt het kol tills medium rare.
5. Pensla med din rosmarinborste in överbliven rub i den grillade steken.
6. Låt vila 15 minuter inrullad i folie innan du skär upp den.

Om receptkreatören

Uva Mira är en familjeägd vingård som ligger på sluttningarna till de majestätiska Helderberg Mountains i Stellenbosch. Vineriet startades för 16 år sedan av Denise Weedon tillsammans med hennesmake, den före detta gruvmagnaten Desmond Weedon. De föll för platsen direkt och visste att det var just här de ville förverkliga sin dröm. När de började hade de bara en fantastisk utsikt och en vinlott. Idag ärUva Mira både en internationellt erkänd leverantör av fantastiska viner och en lokalt mycket omtyckt vingård. Den passion och omsorg som läggs ner på att göra deras viner avspeglar sig i det flertal internationella och lokala utmärkelser som de har fått genom åren. De inkluderar bland annat priser som ”Best South African Wine Producers of the Year” och “The Best Chardonnay in the World”. » Besök Uva Miras producentsida här hos oss
Dela med dina vänner
Print Friendly