Sallad med kräftstjärtar, ägg och bulgur

Receptkreatör:

kraftsalladEn riktigt matig sallad med härliga svenska smaker.

För: 4 personer

Ingredienser
340 g kräftstjärtar
2 dl bulgur
2 kokta ägg
2 skivor formbröd
3 msk Arla® Smör-&rapsolja
225 g grön sparris
100 g sockerärter
250 g körsbärstomater
1 citron
1 liter blandad grönsallad
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran&tomat
svartpeppar
olivolja

Gör så här:
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala äggen. Skär bort kanterna på brödet. Skär det i tärningar och stek i smör-&rapsolja på medelvärme i en stekpanna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt sockerärterna koka med den sista minuten. Häll av och spola grönsakerna hastigt i kallt vatten. Skär sparrisen i bitar. Dela tomater och ägg. Skär citronen i klyftor. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, och fördela bulgur, sparris, sockerärter och kräftstjärtar. Toppa salladen med brödkrutonger, tomater, ägg, citronklyftor och crème fraiche. Dra några tag med svartpepparkvarnen över salladen. Ringla ev över lite olivolja.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly