Sallad med lufttorkad skinka, ost och melon

Receptkreatör:

skinksalladEn sallad som för tankarna till medelhavet!

För: 4 personer

Ingredienser
100 g skivad lufttorkad skinka
200 g pasta t ex farfalle
2 dl Kvibille® cheddar riven
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk vinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
ca 350 g galiamelon
250 g körsbärstomater
1 rödlök
1 liter blandad grönsallad
1 dl rostade pinjenötter
olivolja
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet rostad vitlök&timjan

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Blanda pastan med ost, pressad vitlök, olivolja och vinäger eller citron. Salta och peppra. Skala, kärna ur och skär melonen i klyftor. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, och fördela pasta, melonklyftor, rödlök och skinka. Toppa salladen med pinjenötter och tomater. Ringla ev över lite olivolja. Klicka på crème fraiche.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly