Sallad med rödbetor, durumvete och dillyoghurt

Receptkreatör:

rödbetssaladNykokta små rödbetor hamnar med fördel i en matig sallad med salt ost, dillyoghurt och krispig zucchini.

Antal portioner: 4

Ingredienser:

750 g rödbetor
1 burk kokt durumvete à 400 g
1 zucchini
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ pressad vitlöksklyfta
150 g Apetina® vitost

Dillyoghurt:
2 dl Arla Köket® grekisk yoghurt
1 dl finhackad färsk dill

Gör så här:

Koka rödbetorna mjuka. Skala och ev dela rödbetorna. Skölj vetet. Riv zucchinin grovt på ett rivjärn och blanda med durumvete, olja, salt, peppar och vitlök i en skål. Smula över osten. Rör ihop yoghurt och dill. Servera salladen med rödbetor och dillyoghurt.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly