Sallad med rökt lax

Receptkreatör:

smoked_fish_saladFör: 4 personer

Ingredienser:
1 liter blandad sallad t ex rucola, spenat och röd mangold
10 rädisor
1 rödlök
200 g grön sparris
2 avokador, mogna
4 ägg
3-400 g rökt fisk t ex lax eller makrill

Dressing:
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 tsk Dansukker Cane Syrup
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja

Gör så här
Skölj salladen och lägg den på handduk eller hushållspapper för att rinna av. Skölj och skiva rädisorna. Skala, halvera och skiva rödlöken. Koka upp vatten med lite salt i och lägg i sparrisen. Ta grytan från värmen och låt sparrisen ligga i vattnet i 5-10 minuter. Skala, kärna ur och klyfta avokadon. Koka, skala och halvera äggen. Rensa fisken och dela den i mindre bitar. Lägg upp samtliga ingredienser på assietter eller på ett större fat. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen eller servera den till salladen.

Om receptkreatören

Socker passar bra i de flesta sorters matlagning. En liten nypa socker i grytan, dressingen eller marinaden rundar av aromen och lyfter fram smaken på dina råvaror. » Besök DanSukker
Dela med dina vänner
Print Friendly