Saltkokt potatis med mojo rojo

Receptkreatör:

saltkoktpotatismojorojoSmå ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås – gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.

För: 4 personer

Ingredienser:
600 g delikatesspotatis
5 dl vatten
5 dl grovt salt

Mojo rojo-sås:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 dl Arla® Smör-&rapsolja oliv
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 tsk paprikapulver
1 msk hackad färsk timjan
1 krm cayennepeppar

Gör så här:
Börja med såsen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor.

Tvätta potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk. Häll av vattnet och ånga av.

Dippa och njut.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly