Skaldjursplatå med två såser

Lyxig skaldjursplatå med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplatå ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.

Antal portioner: 4

Ingredienser:

2 humrar eller
2 krabbor
8 kräftor
4 ostron
600 g räkor med skal
¾ kg kokta musslor i skal
1 citron

Fänkålsås:
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
1 tsk stötta hela fänkålsfrön
2 msk hackad färsk dill
2 msk hackad färsk gräslök
2 krm salt

Saffransås:
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran & tomat

Gör så här:

Rör ihop crème fraiche, fänkålsfrön, dill, gräslök och salt. Häll upp i en skål. Häll upp crème fraiche saffran&tomat i en annan skål. Skär citronen i klyftor. Lägg is på ett stort fat. Lägg på skaldjur och citronklyftor. Servera med såserna, bröd, smör och ost.

Dela med dina vänner
Print Friendly