Skummig palsternackssoppa med tryffel och dill

Receptkreatör:

Skummig palsternackssoppa med tryffel och dillFör: 4 personer som förrätt

Ingredienser:
400g palsternacka
1 liten morot (till dekoration)
2 dl vispgrädde
1 kruka dill
0,5 dl äppelcidervinäger
4-5 dl vatten
1 dl mousserande vitt vin
salt, peppar
tryffelolja

Gör så här:
1. Skala palsternacka och morot. Skär strimlor av båda med en julienneskärare till dekoration. Lägg i en skål med kallt vatten så palsternackan inte blir missfärgad. Skär palsternackan till bitar och lägg ner i en kastrull tillsammans med grädde och salt. Riv ner kvistar av dill men behåll lite till dekoration. Låt grädden koka upp och låt det sedan småputtra under 10-15 minuter eller
till palsternackan blivit mjuk. Slå i äppelcidervinägern och kör sedan till en slät smet med en mixer.

2. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och späd under omrörning med vatten till soppan fått lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

3. Slå i det mousserande vinet några minuter innan servering. Vispa in luft i soppan och slå upp i skålar eller glas. Dekorera med de rivna rotsakerna, små dillkvistar samt några stänk tryffelolja.

Madeleine Landley

Om receptkreatören

Madeleine Landley driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök. Till vardags jobbar hon som grafisk formgivare, skribent och fotograf. Hon skriver också recept för flertalet mat- och dryckessajter. » Besök Landleys kök
Dela med dina vänner
Print Friendly