Snabbgravad honungslax med persikosås

Receptkreatör:

snabbgravadlaxpersikosasProva att snabbgrava laxen nästa gång du ska grilla. Både enkelt och gott!

För: 4 personer

Ingredienser
4 bitar fjärilskotletter av lax
2 msk flytande honung
2 tsk salt
1 tsk grovkrossad vitpeppar

Persikosås:
1 persika
2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
1 tsk finhackad färsk röd chili
½ msk flytande honung
2 krm salt

Gör så här:
Gnid in laxen med honung, salt och peppar. Låt stå i kylen ca 1,5 tim. Torka av laxen och grilla den över glöd ca 2 min på varje sida. Dela, kärna ur och tärna persikan. Blanda alla ingredienser till såsen. Servera till laxen med sallad och ugnsbakad färskpotatis med sesamfrö.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly