Soltorkade tomater fyllda med ricotta och tonfisk

Receptkreatör:

Soltorkade-tomater-fyllda-med-ricotta-och-tonfisk-1För: 4 personer

Ingredienser:
20 soltorkade tomater, helst av sorten San Marzano
½ burk ricotta, 125 g
½ burk tonfisk
½ vitlöksklyfta
1 kvist bladpersilja, finhackad
20 gräslöksstrån
salt och peppar

Gör så här:
1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med ljummet vatten i ca 1 timme.
2. Blanda ricotta, tonfisk, vitlök, bladpersilja, salt och peppar. Smaka av.
3. Torka av de soltorkade tomaterna lite.
4. Fyll med tonfiskröra och rulla ihop. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
5. Innan servering: Knyt ihop rullarna med ett gräslöksstrå.

aldente

Om receptkreatören

Jag som står bakom Al Dente heter Samantha Santambrogio–Öberg och är född och uppvuxen i Milano. När jag flyttade till Sverige ville jag bli hemmafru, och det blev jag också. Men för att sätta krydda på tillvaron började jag hålla matlagningskurser som fritidssysselsättning. Numera är det mitt jobb och jag älskar det! Varje kväll träffar jag trevliga människor och tillsammans lagar vi mat. Stämningen i köket är lagom högljudd och familjär. Precis som hemma i Italien. I våras gav jag ut min första kokbok och jag är även ansvarig utgivare för matmagasinet Al Dente, den enda tidningen i Sverige som bara skriver om italiensk mat och vin. I Al Dente hittar man gedigna basrecept, festmåltider, söta desserter och massa av pasta.
Dela med dina vänner
Print Friendly