Sparris med lax och citron

Receptkreatör:

laxsparrisEn lyxig och lättlagad förrätt med lax och sparris som du svänger ihop på bara några minuter!

Antal portioner: 4 personer

Ingredienser:

400 g färsk vit eller grön färsk sparris
4 skivor kallrökt lax

Sås:
2 dl Arla Köket® minifraiche
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 msk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

 

Gör såhär:

Skala den vita sparrisen med potatisskalare, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta träiga delen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2 – 3 min för den gröna och 20 – 30 min för den vita. Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt. Rör ihop såsen. Lägg sparrisen i högar på tallrikar. Lägg på laxen och klicka över såsen.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly