Sparris med parma och pinje samt frisk citronkräm

Receptkreatör:

sparrisparmaLättlagade sparrisrullar med italienska tillbehör och en frisk citronkräm. Perfekt när gästerna är många.

För: 8 personer

Ingredienser
600 g grön sparris
1 dl pinjenötter
16 skivor parmaskinka

Citrondressing:
2 dl Arla® gräddfil
1 tsk rivet citronskal
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:
Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Låt rinna av. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna. Linda skinkskivorna runt sparrisen. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över sparrisen. Strö på pinjenötterna.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly