Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtssallad

Receptkreatör:

stekgösEn av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.

Antal portioner: 4 personer

Ingredienser:
4 gösfiléer à ca 150g
½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja

Ört- och skaldjurssmör
100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
50 g skalade räkor
50 g skalade kräftstjärtar
rivet skal av 1 lime

Sockerärtsallad
2 schalottenlökar
1 ask sockerärter
2 krm flingsalt
1 ask solrosskott

Gör så här:
Blanda mjöl och salt. Vänd fisken i mjölblandningen. Stek den på svag värme i smör-&rapsolja ca 3 min per sida. Vispa smöret pösigt och blanda med olja. Finhacka örterna och hacka skaldjuren grovt. Blanda smöret med örter, skaldjur och lime, smaka av med salt och peppar. Skala lökarna. Strimla sockerärter och lök och blanda med flingsalt. Tillsätt ärtskotten. Servera den nystekta fisken med smöret, som får smälta över fisken, sockerärtsalladen och t ex färskpotatis.

arla_logo

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly